Waarom een airco in Hasselt de moeite waard is

De aanschaf van een airco kent een groot aantal voordelen. We sommen ze graag voor je op:

1. Klimaatbeheersing

Het is algemeen bekend dat hoge temperaturen erg onaangenaam kunnen zijn, maar met een goed functionerende airco kan je op warme zomerdagen genieten van een verfrissende koelte. Naast dit bekende voordeel heeft een airconditioningssysteem echter nog veel meer voordelen. Zo kan het vaak dienen als een efficiënte verwarmingsbron voor een ruimte. Bovendien zorgen moderne airco-installaties voor een goede luchtfiltering, ventilatie en luchtvochtigheid, wat resulteert in schonere en gezuiverde lucht.

2. Betere prestaties

Er zijn diverse studies die aangeven dat airconditioning niet alleen voordelen biedt voor werknemers, maar ook voor klanten. Hieronder noemen we enkele voorbeelden:

  • Hogere kamertemperaturen kunnen de productiviteit van mensen aanzienlijk verlagen. Uit onderzoek blijkt dat de meest geschikte temperatuur voor optimale prestaties ongeveer 21 graden Celsius bedraagt. Met een airco kan deze constante temperatuur worden bereikt, wat resulteert in een comfortabelere werkomgeving en hogere prestaties.
 
  • Aircofilters verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht, wat leidt tot een hoger energieniveau en een beter concentratievermogen bij werknemers. Dit heeft vervolgens een positief effect op hun prestaties.
 
  • Veel supermarkten en restaurants hebben airconditioning geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur in hun ruimtes te verbeteren, waardoor het voor klanten prettiger wordt om in de zaak te verblijven. Dit kan leiden tot hogere uitgaven, omdat klanten geneigd zijn om langer te blijven.
 Kortom, airconditioning verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Lage verwarmingskosten

Vaak beseffen mensen niet dat moderne airconditioners, dankzij hun energiezuinige warmtepompen, niet alleen koeling bieden maar ook snel en efficiënt kunnen verwarmen. Wanneer deze warmtepompen worden gecombineerd met zonnepanelen, kan er een zeer energiezuinig systeem worden opgezet om het binnenklimaat op een duurzame manier te regelen. Dit resulteert in lagere energiekosten.

Waarom Hasselaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Types van airco's

Er zijn verschillende soorten airco's beschikbaar, waarvan de twee meest voorkomende de split airconditioners en monoblock airconditioners zijn.

  • Split airco's bestaan uit een binnen- en buitenunit en worden vaak gebruikt in grote ruimtes zoals restaurants en commerciële gebouwen.
  • Monoblock airco's daarentegenover zijn geschikt voor kleinere kamers, zoals bureaukamers, en bestaan uit slechts één unit, namelijk de binnenunit. AeroConsult richt zich voornamelijk op monoblock airconditioners.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De correcte airco kiezen

Bij het kiezen van een airco is het van groot belang om ervoor te zorgen dat het model geschikt is voor de ruimte die het moet koelen of verwarmen. De capaciteit van de airco speelt hierin een belangrijke rol. Een airco met een te groot vermogen kan namelijk leiden tot ongewenste temperatuurschommelingen en een (onnodig) hoger energieverbruik. Een airco met een te lage capaciteit kan daarentegen het bereiken van de gewenste temperatuur sterk verhinderen.

Deze elementen hebben een invloed op de capaciteitsbepaling:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco installateur uit Hasselt je perfect informeren over welk vermogen je best aanschaft.

De installatie van je nieuwe airco

AeroConsult biedt twee mogelijkheden voor het installeren van een monoblock airconditioner, waarbij beide keuzes een snel en efficiënt installatieproces garanderen:

  • De eerste mogelijkheid is om zelf de airco te installeren, waarbij AeroConsult een uitgebreide handleiding verstrekt die stap voor stap het installatieproces uitlegt.
  • De tweede keuze is een professionele installatie door een gecertificeerde AeroConsult expert. Deze expert zal ter plaatse in Hasselt komen om de airco op een professionele en betrouwbare manier te installeren.

Onderhouden van de airco

AeroConsult raadt airco-eigenaars uit Hasselt aan om minstens één maal per jaar hun airco te laten controleren door een erkende installateur. Dit jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de airconditioning optimaal blijft functioneren en voorkomt de verspreiding van pollen, schimmels en bacteriën in de woning. Een airco die niet goed wordt onderhouden, kan namelijk een risico vormen voor de gezondheid van jou en je gezin.

 

Een Monoblock airco vereist echter zeer weinig onderhoud, zodat je zorgeloos kan genieten van een gezonde en aangename leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaarstaan.

Jouw ideaal binnenklimaat in Hasselt

Als je op zoek bent naar een airco in Hasselt om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat, dan is AeroConsult de ideale keuze. Ons toegewijde en ervaren team van installateurs uit Hasselt biedt op maat gemaakt advies en service om ervoor te zorgen dat je de perfecte airconditioning kiest en dat deze professioneel wordt geïnstalleerd. Met een airco van AeroConsult kun je een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving creëren, waarin je altijd de gewenste temperatuur kunt behouden, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Interesse? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge