Waarom een airco in Beringen de moeite waard is

De aanschaf van een airco brengt een aantal voordelen met zich mee. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

1. Klimaatbeheersing

Iedereen kent wel het bekendste voordeel van een airco, namelijk de verkoeling die het biedt. Maar dat is lang niet het enige wat een airco kan doen. Naast verkoeling biedt een airco vaak ook verwarming. Bovendien helpt een airco de lucht filteren van stof en virussen. Dit zorgt op zijn beurt voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid. Een airco draagt dus eigenlijk bij tot een aangenamere en gezondere lucht.

2. Verhoging van prestaties

Heel wat onderzoeken hebben aangetoond dat airco’s bevorderlijk zijn voor zowel werknemers als klanten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de gunstige effecten.

  • Om optimale prestaties te behalen is een temperatuur van 21 graden Celsius ideaal. Bij hogere temperaturen wordt de productiviteit van werknemers beduidend lager, dat hebben verschillende wetenschappers aangetoond.

 

  • Airco’s zorgen niet enkel voor een ideale temperatuur, ze zijn dankzij hun filters ook gunstig voor de kwaliteit van de binnenlucht. Daardoor krijgen je werknemers meer energie en een hoger concentratievermogen, met als gevolg dat ze beter presteren.

 

  • Je hebt misschien al gemerkt dat heel wat horecazaken en supermarkten een airco hebben aangeschaft om hun luchtkwaliteit en temperatuur te optimaliseren. Dat maakt namelijk het verblijf in hun zaak aangenamer, waardoor klanten langer zullen blijven en de kans verhoogt dat ze ook meer uitgeven.

 

Een airconditioningsysteem zorgt dus voor meer dan alleen een hoger comfort, maar ook voor hogere productiviteit en een aangenamer verblijf voor de klanten.

3. Lage verwarmingskosten

Airconditioningsystemen met energiezuinige warmtepompen kunnen bovendien financieel aantrekkelijk zijn. De warmtepompen hebben naast het koelen van de ruimte ook de mogelijkheid om de ruimte snel en efficiënt op te warmen. In combinatie met zonnepanelen bekom je een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat te regelen op een duurzame manier. Dat heeft dan weer als resultaat dat je energiekosten lager zullen liggen.

Waarom Beringenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Diverse airco’s

Airco’s worden over het algemeen opgedeeld in twee groepen: de split airco’s en de monoblock airco’s. We leggen je het verschil hier kort uit.

  • Split airco’s kun je herkennen aan hun twee units: de binnenunit en de buitenunit. Ze worden vaak gebruikt voor grotere ruimtes zoals supermarkten of restaurants.
  • Monoblock airco’s daarentegen hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit. Deze zijn geschikt voor kleinere ruimtes zoals een slaapkamer. AeroConsult richt zich voornamelijk op monoblocks.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Kies de geschikte airco

Bij het kiezen van een airco moet je rekening houden met de geschikte capaciteit voor je ruimte. Indien je een te hoge capaciteit kiest, zal je energieverbruik onnodig hoog liggen en riskeer je temperatuurschommelingen. Kies je daarentegen voor een te lage capaciteit, dan zal het moeilijk zijn om jouw ideale temperatuur te behalen.

Houd daarom rekening met volgende elementen bij je keuze:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Kies je voor AeroConsult? Dan zal één van onze airco installateurs uit Beringen jou helpen de juiste keuze te maken.

Airco installatie in Beringen

Het is vrij eenvoudig om een monoblock airco zonder buitenunit te installeren. Daarom krijg je bij AeroConsult twee opties: de airco zelf installeren of de installatie overlaten aan ons.

  • Indien je de airco zelf wil plaatsen, dan bezorgen wij je een gedetailleerde handleiding om elke stap vlot te laten verlopen.
  • Kies je ervoor om ons de airco te laten plaatsen? Dan sturen wij één van onze gecertificeerde monteurs van AeroConsult naar Beringen om de airco professioneel te installeren.

Airco onderhouden

Wij raden aan om je airco elk jaar minimaal één keer te laten controleren door een erkend expert. Door zo’n onderhoud weet je meteen in welke staat je airco is. Een slecht onderhouden airco kan namelijk pollen, schimmels en bacteriën door je huis blazen, wat ziektes kan veroorzaken.

 

Een Monoblock airco vereist echter weinig onderhoud, waardoor je zorgeloos kan genieten van een gezonde en aangename leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaarstaan.

Jouw ideaal binnenklimaat in Beringen

Wil jij graag het hele jaar door genieten van het ideale binnenklimaat in Beringen, dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres. Ons team van ervaren installateurs staat klaar om hun expertise te delen in de vorm van gepersonaliseerd advies en service op maat. Zo zorgen zij ervoor dat je de geschikte airco kiest en deze professioneel wordt geïnstalleerd. Een airco van AeroConsult zorgt voor een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving met jouw gewenste temperatuur, zonder je zorgen te maken over de buitentemperatuur.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Overtuigd? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,

warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge