Waarom een airco kopen in Maaseik?

Het aankopen van een airco kent meer voordelen dan je denkt. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

1. Beheers je binnenklimaat

Een airco kan ervoor zorgen dat je binnenruimtes op hete zomerdagen lekker koel blijven. Een airconditioner biedt echter meer voordelen dan alleen het verkoelen van de lucht. Moderne airco-installaties kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om te verwarmen. Bovendien verbeteren deze airco’s de ventilatie en luchtvochtigheid in een ruimte, en kunnen ze uitgerust worden met een ionisatiesysteem om de lucht te zuiveren. In essentie zorgt een airconditioner voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

2.  Beter presteren

Als je een airco koopt, verhoogt dit niet alleen het werkplezier, maar het verbetert ook de prestaties:

  • Dit komt door de gezondere lucht. De lucht wordt door de airco gezuiverd van stof, pollen en onaangename geuren. Hierdoor krijg je meer energie.
 
  • Het is enorm moeilijk om je werk uit te voeren in een te hete kamer. Het is trouwens bewezen dat we beter en sneller presteren bij een kamertemperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt, hoe slechter we presteren.
 
  • Tegenwoordig hebben praktisch alle winkels airconditioning en dit heeft een goede reden. Door de aanwezigheid van airconditioning blijven klanten langer in de winkel hangen en zijn ze minder ongeduldig, wat de kans op meer aankopen verhoogt. Dit geldt ook voor andere publieke plaatsen zoals restaurants, bars of bioscopen.

3. Minder hoge verwarmingskosten

Airconditioners worden meestal gebruikt om een koele omgeving te creëren, maar zoals eerder beschreven, kan je ze ook inzetten als verwarmingsbron dankzij een ingebouwde warmtepomp. Het grote voordeel van zo’n warmtepomp is de energiezuinige verwarming, waardoor je natuurlijk minder zal moeten betalen. Als je ook zonnepanelen op het dak hebt, dan geniet je van een extreem energiezuinig klimaatsysteem.

Waarom Maaseikenaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

De verschillende soorten airco’s

Er zijn meerdere soorten airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in twee families, namelijk: de split airco’s en de monoblock airco’s.

  • Split airco’s hebben twee units, een binnen en een buitenunit, en worden eerder ingezet voor grote ruimtes. Een goed voorbeeld hiervan is een winkel te Maaseik.
  • Monoblocks daarentegen hebben slechts één unit, de binnenunit, en worden gebruikt voor ruimtes met een kleiner oppervlak, zoals een livingruimte. AeroConsult is expert op vlak van de monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Op zoek naar een geschikte airco?

Voordat je besluit om een airconditioner te kopen, moet je je informeren over welke aircocapaciteit het beste past voor jouw situatie. Een airco met een te groot vermogen zal namelijk leiden tot grote temperatuurschommelingen en tot een veel te hoog energieverbruik. Maar, als je kiest voor een te lage capaciteit, zal het moeilijker zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

Doorgaans let je best op de volgende zaken bij het kiezen van de geschikte capaciteit:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco mechanieker uit Maaseik perfect voor je berekenen welk vermogen je nodig hebt.

De installatie van je airconditioner

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is niet moeilijk. Bij AeroConsult heb je 2 alternatieven: ofwel installeer je de airco zelf, ofwel doen we dit voor jou.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.
  • Indien je voor AeroConsult kiest, mag je een vakkundige plaatsing verwachten tegen een beperkte meerkost.

Beperkt onderhoud

Wij adviseren alle Maaseikenaars om hun airconditioning jaarlijks te laten nakijken. Met zo’n frequent onderhoud kan worden vastgesteld of de airconditioning nog naar behoren werkt. Een slecht onderhouden airconditioning kan namelijk ervoor zorgen dat er bacteriën in je huis circuleren, waardoor jij en je gezinsleden mogelijks ziek worden.

 

Bij Monoblock airconditioning is dit niet nodig, want deze soort airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

AeroConsult: jouw aircomonteur in Maaseik

Ben je overtuigd van de voordelen van monoblock airco’s? AeroConsult staat voor je klaar. Wij hebben de beste airco-installateurs uit regio Maaseik, die keer op keer streven naar een naadloze gebruikerservaring. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten van gezonde binnenlucht en jouw gewenste temperatuur, ongeacht hoe warm of koud het buiten is.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge