Waarom een airco in Heusden-Zolder de moeite waard is

De aankoop van een airco brengt heel wat voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

1. Klimaatbeheersing

De bekendste meerwaarde van een airco is natuurlijk het verkoelen van de ruimte. Zo blijft je ruimte op elk moment van het jaar aangenaam en koel. Maar, een airco kan ook meer dan dat. Moderne airco-installaties kunnen tegenwoordig ook je ruimte verwarmen op koudere dagen. Daarnaast zorgt een moderne airco ook voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid. Ze kunnen namelijk de ruimte zuiveren van ongewenste deeltjes en bacteriën. We kunnen dus stellen dat een airco bijdraagt tot gezondere en aangenamere lucht.

2. Prestaties verbeteren

Een airco heeft niet alleen een positief effect op werknemers, maar ook op klanten. We geven je enkele voorbeelden:

  • Heel wat zaken hebben tegenwoordig een airco-installatie om de luchtkwaliteit en de temperatuur in hun binnenruimtes te optimaliseren. Zo wordt het verblijf in de zaak aangenamer voor de klanten en zullen ze langer blijven. Daardoor is er een grotere kans dat de klanten meer zullen uitgeven.
  • Onderzoeken hebben aangetoond dat de ideale temperatuur voor optimale prestaties rond de 21 graden Celsius ligt. We hebben het dan ook allemaal wel al eens opgemerkt dat hogere temperaturen ervoor zorgen dat het moeilijker is om dezelfde prestaties te leveren. Met een airco kan de optimale temperatuur worden bereikt en behouden, wat resulteert in een comfortabelere werkomgeving en hogere prestaties.
  • Ten slotte zorgen airco’s, zoals eerder vermeld, voor een betere binnenluchtkwaliteit. Dat zorgt voor meer energie en een hoger concentratievermogen voor de werknemers, waardoor ze een hogere productiviteit kennen.
 Samengevat heeft een airco dus positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Verwarmingskosten verlagen

Mensen vergeten vaak dat een airconditioner ook snel en efficiënt kan verwarmen door de energiezuinige warmtepompen. In combinatie met zonnepanelen leidt dat tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op duurzame wijze te regelen. Het resultaat? Energiefacturen die een pak lager liggen.

Waarom Heusdenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Diverse soorten airco’s

Er bestaan diverse soorten airconditioners, die over het algemeen opgedeeld worden in twee groepen: split airco’s en monoblock airco’s. We leggen je hieronder het verschil uit:

  • Split airco’s bestaan uit twee units: een binnenunit en een buitenunit. Hierdoor zijn ze geschikt voor grotere ruimtes, zoals horecazaken en supermarkten.
  • Monoblock airco’s hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit. Deze worden vooral gebruikt voor kleinere ruimtes, zoals een kantoorkamer. Bij AeroConsult leggen we de focus op monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De meest passende airco kiezen

Het is uiteraard van groot belang om een aircomodel te kiezen met de meest geschikte capaciteit voor jouw ruimte. Je kan enerzijds kiezen voor een te hoge capaciteit, maar je riskeert dan wel grote temperatuurschommelingen en onnodig hoge energiekosten. Een airco met een te lage capaciteit zorgt er anderzijds voor dat de gewenste temperatuur moeilijker te bereiken is.

Om de juiste keuze te maken, moet je rekening houden met volgende elementen:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte geregeld gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Doe je beroep op AeroConsult? Dan zal onze airco-installateur uit Heusden-Zolder jou helpen om het geschikte vermogen voor jouw ruimte te bepalen.

Jouw airco installeren in Heusden-Zolder

Een monoblock airco zonder buitenunit is vrij eenvoudig te installeren. Bij AeroConsult bieden wij je twee opties: de airco zelf installeren of de airco door ons laten installeren.

  • Installeer je bij voorkeur de airco zelf? Dan laten we je er niet met lege handen beginnen. We bezorgen je een gedetailleerde handleiding om elke stap van het proces vlot te laten verlopen.
  • Laat je toch liever een expert de airco installeren? Dan sturen wij een ervaren airco-installateur naar jouw woning in Heusden-Zolder om de airco professioneel en op betrouwbare wijze te installeren.

Jouw airco onderhouden

AeroConsult raadt sterk aan om je airco jaarlijks te laten controleren door één van onze erkende AeroConsult-experts. Zo kom je meteen te weten in welke staat jouw airco is en voorkom je ziektes bij jou en je gezin. Een slecht onderhouden airco kan namelijk pollen, schimmels en bacteriën in je woning verspreiden.

 

Een Innova monoblock airco heeft echter bijna geen onderhoud nodig. Zo kun je genieten van een aangename en gezonde leefomgeving, zonder je zorgen te hoeven maken over het onderhoud. Heb je toch een probleem? Dan staat AeroConsult voor jou klaar.

Jouw ideaal binnenklimaat met je airco in Heusden-Zolder

Ben jij op zoek naar de ideale voorbereiding voor de zomer in Heusden-Zolder? Dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres. Ons gemotiveerd en ervaren team van airco-installateurs staat paraat om jou advies en service op maat te bieden. Zo ben je zeker dat je de geschikte airco kiest en dat deze bovendien professioneel geplaatst wordt. Met een airco van AeroConsult geniet je van een aangename en zorgeloze zomer in een gezonde werk- en leefomgeving. Ervaar steeds de ideale temperatuur, ongeacht hoe warm of koud het buiten is.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Overtuigd van de voordelen van een monoblock airco? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge