Waarom een airco in Lommel de moeite waard is

Wanneer je een airco aanschaft, brengt dat een aantal voordelen met zich mee. We sommen ze hieronder voor je op.

1. Klimaat beheersen

Iedereen kent natuurlijk het bekendste voordeel van een airco, namelijk het verkoelen van een ruimte om hete zomers aangenamer te maken. Maar een airco kan ook het omgekeerde doen. Ook op koude dagen kan je airco nuttig zijn om je ruimte te verwarmen. Bovendien zorgt een airco ervoor dat stofjes, virussen en andere ongewenste deeltjes uit de lucht gefilterd worden. Zo krijg je een betere ventilatie en luchtvochtigheid, wat leidt tot een aangenamere en gezondere binnenlucht.

2. Prestaties verhogen

Een airco is niet alleen gunstig voor je werknemers, maar ook voor je klanten. We geven je enkele voorbeelden.

  • Heel wat zaken zoals supermarkten en restaurants hebben tegenwoordig een airco geïnstalleerd. Dat komt omdat een airco zorgt voor een aangenamer verblijf. Daardoor verblijven klanten langer in je zaak, wat kan leiden tot meer aankopen.
  • Doordat de lucht gezuiverd wordt van stofjes, pollen, virussen en meer, wordt de binnenlucht gezonder en aangenamer. Dankzij die kwaliteitsvolle lucht krijgen jij en je medewerkers meer energie, waardoor de productiviteit een boost krijgt.
  • Iedereen kent het wel: wanneer het warmer wordt, wordt het ook moeilijker om te werken. Het is dan ook bewezen dat we bij een temperatuur van 21 graden Celsius optimaal kunnen presteren. Met een airco kan deze constante temperatuur worden bereikt, wat resulteert in een comfortabelere werkomgeving en betere prestaties.
 Kortom, een airco verbetert niet alleen het comfort op de werkplek, maar heeft ook positieve effecten op de productiviteit en het welzijn van zowel werknemers als klanten.

3. Lagere verwarmingskosten

Airconditioningsystemen worden vaak gebruikt voor de verkoeling, maar dankzij de warmtepompen kan de airco, zoals eerder vermeld, ook je ruimte op een energiezuinige manier verwarmen. Deze warmtepompen zorgen voor een duurzame manier om het binnenklimaat te regelen. In combinatie met zonnepanelen, leidt dit tot een zeer energiezuinig klimaatsysteem.

Waarom Lommelaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Soorten airco’s

Er bestaan diverse soorten airco’s. Deze worden vaak opgedeeld in twee grote groepen: split airco’s en monoblock airco’s. We leggen je het verschil even uit.

  • Monoblock airco’s hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit. Deze soort wordt vaak gebruikt voor kleinere ruimtes zoals, een slaapkamer. Bij AeroConsult leggen wij de focus op monoblock airco’s.
  • Split airco’s hebben twee units: een binnenunit en een buitenunit. Daarom is dit type eerder geschikt voor grotere ruimtes, zoals supermarkten en horecazaken.
 

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De meest juiste airco kiezen

Het is natuurlijk zeer belangrijk om een geschikte airco te kiezen. Hierbij dien je rekening te houden met de meest passende capaciteit van de airco. Je kan ervoor kiezen om een airco te nemen met een hoog vermogen, maar een te hoge capaciteit kan echter wel zorgen voor grote temperatuurschommelingen en een onnodig hoog energieverbruik. Bij een airco met een te lage capaciteit zal je problemen hebben om jouw ideale temperatuur te bereiken.

Voor je een airco kiest, moet je rekening houden met deze elementen:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Doe je beroep op AeroConsult? Dan helpt onze airco-installateur uit Lommel je om de juiste airco te kiezen.

Jouw airco installeren in Lommel

Een monoblock airco zonder buitenunit is vrij eenvoudig te installeren. Daarom heb je bij AeroConsult twee opties: de airco zelf installeren of de monoblock door ons laten installeren:

  • Wens je je airco zelf te installeren? Dan laten we je natuurlijk niet aan je lot over. We bezorgen jou een gedetailleerde handleiding, zodat je hulp hebt bij elke stap van het proces.
  • Laat je de installatie toch liever over aan experts? Dan sturen wij een ervaren airco-installateur naar jouw woning in Lommel om de airco op professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Airco’s onderhouden

Het is aan te raden om je airco in Lommel jaarlijks te laten controleren door een erkende AeroConsult technicus. Wij kijken dan na of je airco nog in goede staat is. Indien je airco slecht onderhouden is, kan deze namelijk pollen, schimmels en bacteriën door je huis laten circuleren. Dat kan jou en je gezin ziek maken, en dat wil je uiteraard niet.

 

Een Monoblock airco vereist echter weinig onderhoud, zodat je zorgeloos kan genieten van een gezonde en aangename leefomgeving. Mocht er toch een probleem ontstaan, zal AeroConsult voor je klaar staan.

Jouw ideaal binnenklimaat met je airco in Lommel

Hebben wij jou kunnen overtuigen om een airco aan te schaffen en wil je een comfortabele zomer ervaren? Dan staat AeroConsult voor jou klaar. Wij hebben de beste airco-installateurs uit Lommel, die paraat staan om jou te begeleiden in je zoektocht naar je airco. Dan hoef jij enkel nog maar te genieten van jouw ideale binnenklimaat.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge