Waarom een airco kopen in Pelt?

Het aankopen van een airco kent tal van voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

1. Binnenklimaat beheersen

Een airco kan ervoor zorgen dat je woning op hete zomerdagen lekker koel blijft. Het is namelijk erg onprettig om te verblijven in een te warme ruimte, wat vaak het geval is bij kamers met veel ramen die dus snel opwarmen. Het installeren van een airco is dan de ideale oplossing.

 

Een airconditioner biedt echter meer voordelen dan alleen het verkoelen van de binnenlucht. Moderne airco's, kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden om te verwarmen. Bovendien verbeteren deze airco’s de ventilatie en luchtvochtigheid in een ruimte, en kunnen ze uitgerust worden met een ionisatiesysteem om de lucht te zuiveren van pollen, fijnstof, virussen en andere ongewenste deeltjes. In essentie zorgt een airconditioner voor een aangenamere en gezondere lucht.

2. Hogere prestaties

Als je een airco koopt, verhoogt dit niet alleen het werkplezier van jou en je medewerkers, maar het verbetert ook hun prestaties. We leggen uit:

  • Dit komt door de gezondere lucht die de airconditioner biedt door middel van filters die zorgen voor een ideale kwaliteit van de binnenlucht. De lucht wordt gezuiverd van stof, pollen en onaangename geuren. Dit geeft je meer energie.
 
  • We weten allemaal hoe lastig het is om ons werk uit te voeren in een te hete kamer. Het is dan ook aangetoond dat we beter en sneller presteren bij een kamertemperatuur van ongeveer 21 graden Celsius. Hoe warmer het wordt, hoe slechter onze prestaties zijn.
 
  • Daarnaast hebben bijna alle winkels airconditioning en dit heeft een goede reden. Door de aanwezigheid van airconditioning blijven klanten langer in de winkel en zijn ze minder ongeduldig, wat kan leiden tot hogere aankoopbedragen. Deze logica geldt ook voor andere plaatsen zoals ziekenhuizen, cafés of bioscopen.

3. Lagere verwarmingskosten

Airconditioners worden meestal gebruikt om een koele omgeving te creëren, maar zoals eerder beschreven, kan je ze ook inschakelen als verwarmingsbron dankzij de ingebouwde warmtepomp, oftewel een apparaat dat warmte creëert. Het grote voordeel van zo’n warmtepomp is de energiezuinige verwarming, waardoor je natuurlijk minder zal moeten betalen. Als je ook zonnepanelen op het dak hebt, dan geniet je van een volledig energiezuinig klimaatsysteem.

Waarom Peltenaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Allerlei soorten airco’s

Er zijn verschillende soorten airco’s. Meestal worden ze onderverdeeld in twee families, namelijk: de split airco’s en de monoblock airco’s.

  • Split airco’s hebben doorgaans twee units, een binnen- en een buitenunit, en worden eerder ingezet voor grote ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een grote kantoorruimte of winkel.
  • Monoblocks daarentegen hebben slechts één unit, een binnenunit, en worden gebruikt voor ruimtes met een kleiner oppervlak, zoals een slaapkamer. AeroConsult is expert op vlak van de monoblock airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Ben jij op zoek naar een geschikte airco?

Voordat je besluit om een airco te kopen, moet je je informeren over welk vermogen het beste past voor jouw situatie. Een airco met een te groot vermogen zal namelijk grote schommelingen in temperatuur en tot een onnodig hoog energieverbruik veroorzaken. Maar, als je kiest voor een te klein vermogen, zal het moeilijker zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

Doorgaans let je best op de volgende factoren bij het kiezen van de gepaste capaciteit:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Indien je beroep doet op AeroConsult, zal onze airco mechanieker uit Pelt perfect voor je berekenen welk vermogen je nodig hebt.

De airco installeren

Een monoblock airco zonder buitenunit installeren is niet moeilijk. Bij AeroConsult heb je 2 alternatieven: ofwel installeer je de airco zelf, ofwel doen we dit voor jou.

  • Kies je ervoor om de airco zelf te plaatsen? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding die je bij iedere stap van het proces helpt.
  • Indien je voor AeroConsult kiest, mag je een professionele plaatsing verwachten van één van onze ervaren installateurs uit Pelt tegen een beperkte meerkost.

Beperkte onderhoudsvereisten

Wij adviseren alle Peltenaren om hun airconditioning jaarlijks te laten nakijken. Met zo’n regelmatig onderhoud kunnen wij vaststellen of de airconditioning nog naar behoren werkt. Een slecht onderhouden airconditioning kan namelijk ervoor zorgen dat pollen, schimmels en bacteriën in je huis circuleren, waardoor jij en je gezinsleden ziek kunnen worden.

 

Bij een monoblock airconditioner is dit niet nodig, want deze airco is namelijk onderhoudsarm tot onderhoudsvrij. Als er toch problemen optreden, staat AeroConsult natuurlijk wel voor je klaar.

AeroConsult: jouw aircomonteur in Pelt

Wil je je voorbereiden op een mogelijke warme zomer en geloof je in de voordelen van monoblock airco's? AeroConsult staat voor je klaar. Wij hebben de meest deskundige airco-installateurs uit Pelt en omgeving, die altijd streven naar een perfecte gebruikerservaring. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is genieten van jouw ideale temperatuur, ongeacht de buitentemperatuur.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Neem nu contact op met AeroConsult en één van onze fieldengineers komt met veel plezier en vrijblijvend bij je langs.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge