Waarom een airco in Maasmechelen de moeite waard is

Met een bevolking van 40,174 is Maasmechelen een bruisende stad in Limburg. In de zomer kan het echter flink warm worden in de stad van Mike Penders en Anke Buckinx. Hoewel je verkoeling kunt vinden langs de Zuid-Willemsvaart, blijft de warmte vaak binnen in je huis, kantoor of winkel hangen. Wil je tijdens de warmste tijd van het jaar je Kompel lekker koel houden? Dan is het een goed idee om een airconditioner aan te schaffen in de Mijngemeente. Ontdek de voordelen.

1. Klimaatbeheersing

Het bekendste voordeel van een airco is natuurlijk het verkoelen van een ruimte. Maar, daarnaast is een airco ook in staat om je ruimte te verwarmen. Dankzij de filters binnenin een moderne airco-installatie, worden ook stofjes en bacteriën uit de lucht gefilterd, wat zorgt voor een betere ventilatie en luchtvochtigheid. Met een airco geniet je dus van een gezonde en aangename lucht.

2. Prestaties verhogen

De klimaatbeheersing brengt ons bij het volgende voordeel. Een airco is namelijk ook gunstig voor je werknemers en klanten. We geven je enkele voorbeelden:

  • Tegenwoordig schaffen heel wat zaken, zoals supermarkten en horecazaken, een airco aan. Doordat een airco de temperatuur en luchtkwaliteit regelt, wordt het aangenamer voor klanten om te verblijven in de zaak. Hierdoor blijven klanten er langer en is er ook meer kans dat ze meer zullen besteden.
 
  • Dankzij de filtering van de lucht, wordt deze gezonder en aangenamer. Dat geeft de werknemers meer energie, waardoor ze dus ook beter gaan presteren.
 
  • Ten slotte is het vaak moeilijker om te werken bij hoge temperaturen. Het is dan ook bewezen dat de ideale temperatuur om optimaal te presteren rond de 21 graden Celsius ligt. Omdat een airco deze temperatuur makkelijk kan bereiken en behouden, draagt het bij tot een comfortabelere werkomgeving en voorts betere prestaties.
 Een airco zorgt dus niet enkel voor een aangenamer verblijf, maar verhoogt ook de productiviteit van werknemers.

3. Verwarmingskosten verlagen

Dankzij de vaak aanwezige warmtepomp kan een airco niet alleen een ruimte verkoelen, maar ook op een energiezuinige en snelle manier verwarmen. Dit resulteert in een lagere energiefactuur. Indien je een airco combineert met zonnepanelen, krijg je een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat te regelen.

Waarom Maasmechelaren een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

Verschillende airco soorten

Er bestaan diverse soorten airconditioningsystemen. Deze worden over het algemeen opgedeeld in twee soorten: split airco’s en monoblock airco’s.

  • Monoblock airco’s hebben slechts één unit, namelijk een binnenunit. Dat maakt dat deze soort geschikt is voor kleinere ruimtes, zoals je woonkamer.
  • Split airco’s daarentegen hebben twee units, namelijk een binnenunit en een buitenunit. Deze soort wordt dan ook vaak gebruikt voor grotere ruimtes, zoals winkels en restaurants.
 AeroConsult specialiseert zich voornamelijk in monoblock airco's.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De geschikte airco kiezen

Het is zeer belangrijk dat je een geschikte aircocapaciteit kiest voor jouw situatie. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een airco te nemen met een te grote capaciteit voor jouw ruimte, maar dit kan zorgen voor grote temperatuurschommelingen en je energieverbruik zal ook onnodig hoog liggen. Het probleem van een te lage capaciteit is dan weer dat het moeilijk zal zijn om jouw gewenste temperatuur te verkrijgen.

Om je keuze te maken, houd je best rekening met volgende factoren:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je kiest voor AeroConsult, zal één van onze airco-installateurs uit Maasmechelen je helpen de juiste soort voor jouw situatie te kiezen.

Jouw airco-installatie in Maasmechelen

Het is vrij eenvoudig om een monoblock airco zonder buitenunit te installeren. Bij AeroConsult krijg je twee opties: je installeert je airco zelf, of je laat het over aan onze experts.

  • Verkies je om je airco zelf te installeren? Dan zorgen wij voor een gedetailleerde handleiding, zodat elke stap in het proces soepel kan verlopen.
  • Laat je je airco liever installeren door een expert? Dan sturen wij één van onze ervaren airco-installateurs naar Maasmechelen om jouw airco professioneel te plaatsen tegen een beperkte meerkost.

Beperkt onderhoud

Wij raden aan om je airco minstens eenmaal per jaar te laten nakijken door een gecertificeerde technicus. Zo weet je meteen of jouw airco nog naar behoren werkt. Een slecht onderhouden airco kan namelijk pollen, schimmels en bacteriën door je huis blazen, wat kan leiden tot ziektes. En dat wil je niet!

 

Een monoblock airco is zo goed als onderhoudsvrij en hoeft dus niet jaarlijks nagekeken worden. Mocht je toch problemen hebben, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Jouw ideaal binnenklimaat met je airco in Maasmechelen

Hebben wij je overtuigd om een airconditioningsysteem aan te schaffen om je voor te bereiden op een hete zomer? Dan ben je bij AeroConsult aan het juiste adres! Onze airco-installateurs zorgen steeds voor een naadloze gebruikerservaring en een professionele installatie van jouw airco. Zo kan je genieten van jouw ideale temperaturen in Maasmechelen, ongeacht de temperatuur van buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Contacteer ons nu voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge