Waarom een airco kopen in Sint-Truiden?

Een airco aanschaffen brengt verschillende voordelen met zich mee. We sommen ze hieronder voor je op.

1. Binnenklimaat beheersen

Het bekendste voordeel van een airco is natuurlijk de afkoeling , maar omgekeerd kan een airco ook zorgen voor de verwarming van je ruimte. Bovendien is een airco ook gunstig voor de kwaliteit van de binnenlucht. Dankzij de filters worden stof en virussen uit de lucht gehaald, wat verder zorgt voor een goede ventilatie en luchtvochtigheid. Dat heeft een aangenamere en gezondere lucht als resultaat.

2. Prestaties verhogen

Wetenschappers hebben al aangetoond dat een airco zowel op werknemers als op klanten een positief effect heeft. Onderstaande voorbeelden tonen dat aan.

  • Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit van werknemers aanzienlijk vermindert bij hoge temperaturen. Een temperatuur van 21 graden Celsius is ideaal om optimale prestaties te behalen, en een airco kan deze temperatuur helpen behouden.
 
  • Een ideale temperatuur is niet het enige wat een airco kan bieden. Dankzij de filters zorgt een airco voor een gezondere binnenlucht, wat meer energie geeft aan de werknemers en hun concentratievermogen verhoogt. Daardoor wordt ook de productiviteit van de werknemers bevorderd.
 
  • Ook heel wat horecazaken en supermarkten hebben een airco geïnstalleerd om de luchtkwaliteit en temperatuur te verbeteren. Dat zorgt namelijk voor een aangenamer verblijf voor de klanten. Daardoor heb je meer kans dat klanten langer in je zaak verblijven en misschien ook meer uitgeven.
 Een airco is dus niet enkel gunstig voor het comfort, maar ook voor de prestaties van werknemers en het verblijf van klanten.

3. Verwarmingskosten verlagen

Vaak wordt over het hoofd gezien dat een airco met energiezuinige warmtepompen ook een financieel voordeel met zich meebrengt. Naast de verkoeling, hebben de warmtepompen ook de capaciteit om je ruimte snel en efficiënt te verwarmen. Als je dat combineert met zonnepanelen leidt dat tot een zeer energiezuinig systeem om het binnenklimaat op duurzame wijze te reguleren. Daardoor zullen je energiekosten ook lager liggen.

Waarom Truienaars een airco willen

1. Klimaatbeheersing

Altijd jouw ideale temperatuur

2. Hogere prestaties

Meer productiviteit en plezier

3. Lage kosten verwarming

Bespaar energie en kosten

2 soorten airco’s

Over het algemeen delen we de diverse airco’s op in twee groepen: de split airco’s en de monoblock airco’s.

  • Split airco’s hebben twee units, een binnenunit en een buitenunit en zijn daarom geschikt voor grotere ruimtes, zoals restaurants en supermarkten.
  • Monoblock airco’s hebben enkel een binnenunit en worden gebruikt voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer. AeroConsult focust zich vooral op deze soort airco’s.

Hulp nodig bij de keuze van het juiste toestel? Meer weten? Neem dan contact op met een van onze field experts voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

De geschikte airco kiezen

Houd er zeker rekening mee dat je dat geschikte aircocapaciteit kiest voor jouw ruimte. Je kan natuurlijk kiezen voor een airco met een te hoge capaciteit. Maar daarmee riskeer je wel grote temperatuurschommelingen en een onnodig hoog energieverbruik. Met een te kleine capaciteit is het dan weer moeilijker om jouw ideale temperatuur te bereiken.

Houd bij het bepalen van de geschikte capaciteit zeker rekening met de volgende factoren:

1. De grootte van de ruimte

2. Het aantal personen dat de ruimte regelmatig gebruikt

3. De aanwezige lichtbronnen

Doe je beroep op AeroConsult? Dan zal onze expert uit Sint-Truiden je helpen de juiste keuze te maken aan de hand hun expertise.

Jouw airco installatie in Sint-Truiden

De installatie van een monoblock airco zonder buitenunit is vrij eenvoudig. Bij AeroConsult heb je twee opties: zelf de airco installeren of de airco door ons laten installeren.

  • Wil je de airco zelf installeren? Dan laten we je zeker niet aan je lot over. Wij bezorgen je een gedetailleerde handleiding om je te begeleiden in elke stap van het proces. Zo kan je zorgeloos je airco installeren.
  • Laat je de airco toch liever door ons plaatsen? Dan sturen wij een van onze ervaren installateurs richting jouw woning in Sint-Truiden, om de airco professioneel en betrouwbaar te installeren.

Jouw airco onderhouden

Wij adviseren om je airco elk jaar minimaal eenmaal te laten controleren door een gecertificeerde installateur uit Sint-Truiden. Zo kom je meteen te weten of jouw airco nog in perfecte staat is en voorkom je dat je airco pollen, schimmels en bacteriën door je ruimte blazen. Want dat kan namelijk jou en je gezin of werknemers ziek maken.

 

Bij een Monoblock airco is zo’n onderhoud niet nodig. Deze airco is namelijk bijna onderhoudsvrij. Indien er toch iets misgaat, staat AeroConsult uiteraard voor je klaar.

Jouw ideaal binnenklimaat in Sint-Truiden

Zie jij het al helemaal zitten om het hele jaar door te genieten van een aangenaam binnenklimaat? Dan zit je bij AeroConsult helemaal goed! Onze toegewijde en ervaren installateurs, waaronder uit Sint-Truiden, staan alvast klaar om jou gepersonaliseerd advies en service op maat aan te bieden. Zo kan je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en je airco op professionele wijze geïnstalleerd wordt. Een airco van AeroConsult creëert een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving om te genieten van aangename temperaturen, ongeacht het weer buiten.

Vrijblijvende afspraak

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt, Maaseik en Tongeren.

Neem contact op met AeroConsult

Geïnteresseerd? Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.

Jouw solide partner in airco’s,warmtepompboilers en luchtzuivering

AeroConsult is onderdeel van GroupConsult, een Belgische onderneming die zich dagelijks inzet om een aangenaam en gezond leefklimaat te creëren. Elke divisie heeft haar eigen specifieke expertise, waarbij betrouwbaarheid, duurzaamheid en vakmanschap de gemeenschappelijke deler zijn.

EnergyConsult

Slimme energie oplossingen

AquaConsult

Vochtbestrijding en ventilatie

IsoConsult

Isolatie kelderplafonds, zolderdaken en zoldervloeren

MosConsult

Mosbestrijding en hydrofuge