Een warmtepompboiler is een boiler die de omgevingswarmte gebruikt in plaats van elektriciteit. Maar wat is een warmtepompboiler precies? Hoeveel kost zoiets? En is het wel rendabel? AeroConsult zet het allemaal op een rijtje.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler maakt gebruik van de energie uit te lucht om water op te warmen. Dat in tegenstelling tot andere boilers die er elektriciteit voor gebruiken. Dit zorgt ervoor dat een warmtepompboiler een energiezuinige optie is.

Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?

Er zijn heel wat voordelen aan een warmtepompboiler. Eerst en vooral is het op middellange termijn veel goedkoper dan een boiler op elektriciteit of gas. Zeker omdat de prijzen voor elektriciteit en gas nog nooit zo hoog hebben gestaan.

gespreide betaling

Nieuw: financiële voordelen

Terugverdiend in 1 jaar*
Gespreide betaling
Subsidies van €900 via Mijn Verbouwpremie
€100 Cashback van fabrikant

ga naar de webshop

Een ander groot voordeel aan de Aeromax Premium V4 warmtepompboiler in het bijzonder is dat het mogelijk is om deze warmtepompboiler in ideale omstandigheden terug te verdienen in een jaar. Hier spelen ook weer de prijzen van gas en elektriciteit een grote rol.

Het is mogelijk om Aeromax Premium V4 warmtepompboiler aan te sluiten op zonne energie.

Ook de installatie is hier een voordeel. Het is simpel en zorgt niet voor vuiligheid.

Een laatste voordeel is dat het ervoor zorgt dat de EPC score verhoogt en dus je woning energiezuiniger maakt. Net daarom zijn er ook premies en subsidies beschikbaar als je een warmtepompboiler plaatst.

Wat zijn de nadelen van een warmtepompboiler?

Er zijn niet veel nadelen aan een warmtepompboiler. Toch zijn er een paar. Het neemt namelijk meer plaats in dan een elektrische boiler aangezien er een warmtepomp in is geïnstalleerd.

Ook is het soms noodzakelijk om luchtafvoer te voorzien. Dat bij kleine ruimtes. Wil je dat vermijden? Dan zijn de garage, zolder of kelder de perfecte plaatsen om de Aeromax Premium V4 warmteboiler te installeren.

Is een warmtepompboiler rendabel?

Met de Aeromax Premium V4 warmtepompboiler bespaar je tot 1996 euro in een jaar in vergelijking met een elektrische warmtepompboiler. Zoals eerder aangetoond is een warmtepompboiler meer energiezuinig dan een elektrische boiler of een boiler op gas; het energieverbruik daalt maar liefst met twee derde. Het is dus zeker een rendabele oplossing.

Premies en subsidies warmtepompboilers

De Vlaamse overheid heeft een algemene premie waar alles rond verbouwen in zit verwerkt: Mijn Verbouwpremie. Ook de aankoop en installatie van een warmtepompboiler zit in die premie. Tot voor kort was de premie 450 euro, maar nu is die verhoogd tot 900 euro voor installaties met een eindfactuur sinds 1 juli 2022

Ben je op zoek naar de perfecte warmtepompboiler voor jou? Neem nu contact op met AeroConsult en onze experts helpen je met veel plezier verder.

* Getest in ideale omstandigheden