Airco Tongeren

Ben jij op zoek naar een oplossing voor een te hete slaapkamer en de ongemakkelijke nachten die daarbij horen? Dan is een airconditioning de ideale keuze. Met een airco kan je genieten van een aangename en verfrissende zomer in Tongeren. Ben je benieuwd naar de voordelen? AeroConsult geeft je hieronder de nodige info over airco’s.

Waarom een airco aanschaffen in Tongeren?

Wanneer je een airco in huis haalt, brengt dat heel wat voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

1. Klimaatbeheersing

Het verkoelen van een ruimte is een groot voordeel van een airco, die iedereen wel kent. Het zorgt voor een koele temperatuur op warme zomerdagen. Maar dat is niet alles wat een airco kan doen.

Dankzij de warmtepompen, die aanwezig zijn in moderne airco’s, kan een airconditioning systeem je ruimte ook verwarmen op koudere dagen. Daarnaast zorgt een airco voor een verbetering van de ventilatie en de luchtkwaliteit door de filters. De airco filtert de lucht namelijk van pollen en ongewenste deeltjes. Zo zorgt een airco dus voor een aangename en gezonde lucht.

2. Verhoogde prestaties

Heel wat onderzoeken hebben aangetoond dat een airco tal van voordelen heeft voor zowel werknemers als klanten. We sommen enkele voorbeelden op.

  • Iedereen merkt dat het moeilijk is om te presteren in hoge temperaturen. Onderzoekers hebben bewezen dat 21 graden Celsius de ideale temperatuur is om optimale prestaties te leveren.
  • Heel wat zaken, zoals supermarkten en restaurants, hebben een airco aangeschaft. De airco zorgt voor een ideale temperatuur en luchtkwaliteit, wat zorgt voor een aangenaam verblijf voor de klanten. Dit kan leiden tot hogere uitgaven, omdat klanten sneller geneigd zijn om hun verblijf in je zaak te verlengen.
  • Zoals al eerder vermeld, zorgt een airco voor een betere luchtkwaliteit, wat gunstig is voor de energie en het concentratievermogen van werknemers. Daardoor kunnen ze ook beter presteren.

In het kort verbeteren airconditioners dus het comfort op de werkplaats en is het gunstig voor de productiviteit van de werknemers en het verblijf van de klanten.

3. Verlaagde verwarmingskosten

Vaak wordt het financiële voordeel van een airco over het hoofd gezien. Dankzij de aanwezige warmtepompen kan de airco de ruimte snel en efficiënt verwarmen. Door de warmtepompen te combineren met zonnepanelen, krijg je een energiezuinig systeem om het binnenklimaat op een duurzame manier te regelen. Hierdoor zullen dus ook de energiekosten dalen.
Airco Tongeren infographic

Diverse airco’s

Er bestaan diverse soorten airco’s, die over het algemeen worden opgedeeld in twee soorten: split airco’s en monoblock airco’s. We leggen je kort het verschil uit.

  • Een monoblock airco bevat slechts één unit, namelijk een binnenunit. Daarom gebruikt men deze vaak voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer.
  • Een split airco bestaat uit twee units: een binnenunit en een buitenunit. Deze is geschikt voor grotere ruimtes zoals supermarkten of horecazaken.

Bij AeroConsult leggen we de focus op monoblock airco’s.

De juiste airco kiezen

Om de geschikte airco te kiezen, speelt het vermogen van de airco een belangrijke rol. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een airco te nemen met een hoge capaciteit. Maar een te hoge capaciteit resulteert in grote temperatuurschommelingen en onnodig hoge energiekosten. Het probleem met een te lage capaciteit is dat het moeilijk zal zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

De juiste keuze maken is dus zeker essentieel. De volgende elementen zijn belangrijk om rekening mee te houden bij jouw keuze.

  • De grootte van de ruimte
  • Het aantal mensen dat de ruimte gebruikt
  • De aanwezige lichtbronnen

Wanneer je beroep doet op AeroConsult zal onze airco-installateur uit Tongeren je helpen de juiste keuze te maken.

Airco-installatie in Tongeren

Een monoblock airco is vrij gemakkelijk te installeren. Daarom geven we je bij AeroConsult twee keuzes. Bij beide opties garanderen we een vlot verloop van het installatieproces.

  • Je kan ervoor kiezen om de airco zelf te installeren. Daarbij geven we je een gedetailleerde handleiding om de installatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.
  • Je kan de installatie ook aan ons overlaten. Onze ervaren airco-installateur komt dan langs bij jouw woning in Tongeren om de airco op professionele en betrouwbare wijze te plaatsen.

Onderhoud van de airco

Bij AeroConsult raden we elke airco-eigenaar uit Tongeren aan om hun airco jaarlijks te laten nakijken. Zo hoef je niet te twijfelen of je airco nog naar behoren werkt. Wanneer een airco slecht onderhouden is, kan deze namelijk pollen, schimmels en bacteriën door de ruimte laten circuleren. Deze deeltjes in de lucht kunnen een risico zijn voor je gezondheid en die van je gezin.

Een Innova monoblock airco heeft weinig onderhoud nodig. Dat zorgt ervoor dat je zorgeloos kan genieten van je airco. Ondervind je toch problemen? Dan zal AeroConsult voor je klaarstaan.

Een optimaal binnenklimaat in Tongeren

Hebben wij je overtuigd om te genieten van een optimaal binnenklimaat in Tongeren? Dan staat AeroConsult helemaal voor je klaar. Ons toegewijde team van ervaren airco-techniekers geeft je met plezier hun advies en service op maat. Zo ben je zeker van je keuze en wordt je airco professioneel en betrouwbaar geplaatst. Geniet van jouw gewenste temperatuur, of het nu warm of koud is, met de airco’s van AeroConsult.

AeroConsult is ook elders werkzaam in Limburg: we installeren en onderhouden eveneens airco’s in Hasselt, Genk, Beringen, Sint-Truiden, Maasmechelen, Lommel, Heusden-Zolder, Pelt en Maaseik.

Contacteer ons nu voor meer informatie.